«

»

Ce cred oamenii despre decizia instanței de judecată privind invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase? (VIDEO)

La 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Centru și Curții de Apel Chișinău privind anularea alegerilor locale și, respectiv, invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase. Decizia a provocat un val de nemulțumire în societate, determinând oamenii să iasă masiv în stradă la acțiuni de protest, susținute de liderii din opoziție – PAS, PPDA, PLDM și PL.

Săptămâna trecută, echipa Vox Populi BASARABIA.MD i-a întrebat pe oameni ce cred despre acest subiect.

Majoritatea cetățenilor pe care i-am întâlnit în stradă ne-au spus că nu sunt de acord cu hotărârea instanței, calificând-o ca fiind una politică, luată la indicația guvernării.

Cetățenii se arată revoltați de faptul că cele 250 mii de voturi pe care chișinăuienii i le-au încredințat liderului PPDA a fost anulate atât de simplu în baza unui motiv pe care aceștia îl consideră slab întemeiat.

Au fost și unii trecători care spun că decizia este justificată, iar fatul că Năstase nu și-a obținut mandatul ar putea însemna că acest „nu l-a meritat”.

Toate opiniile persoanelor intervievate le puteți vedea în materialul video de mai sus.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Вы можете использовать эти теги HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>