«

»

Ce cred oamenii despre comercializarea stradală a produselor ușor alterabile pe timp de caniculă? (VIDEO)

Comerțul stradal continuă să fie una dintre problemele importante ale Chișinăului, asta deși autoritățile municipale s-au angajat să reducă la minim această practică. Mai grav este faptul că vânzătorii ambulanți își expun marfa și în condiții de vară, când temperatura trece generos de 30 de grade, iar calitatea produselor devine dubioasă și poate pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Săptămâna trecută, echipa Vox Populi BASARABIA.MD i-a întrebat pe oameni ce cred despre acest subiect.

Majoritatea cetățenilor pe care i-am întâlnit în stradă spun că evită să cumpere carne, lapte și ouă de la vânzătorii stradali anume din motiv că aceste produse ușor alterabile sunt ținute toată ziua în condiții insalubre și în soare, ceea ce le face inadmisibile pentru consum.

Oamenii susțin alimentele, în special cele de origine animală, trebuie vândute în spații special amenajate, la temperaturi corespunzătoare și doar dacă producătorul deține certificatul privind calitatea mărfii.

Unii trecători ne-au comunicat că vânzătorii ambulanți sunt impuși, practic, să-și desfășoare activitatea la marginea drumului, din dorința de a obține un venit pentru pe sinte, și în condițiile în care piețele din capitală nu oferă suficient spațiu pentru comerț.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Вы можете использовать эти теги HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>