«

»

Cum cred moldovenii că vor fi cheltuiți banii oferiți de UE în calitate de ajutor macrofinanciar? (VIDEO)

Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova în acest an 100 de mln. de euro în cadrul unui Acord de asistență macrofinanciară. Suportul este menit să creeze un cadru economic stabil în țara noastră, favorabil pentru implementarea reformelor structurale. Echipa Vox Populi BASARABIA.MD i-a întrebat pe oameni dacă cred că acești bani vor fi cheltuiți conform destinației. 

Practic, toate persoanele intervievate spun că au dubii în privința faptului că ajutorul financiar oferit de UE va fi folosit de autorități pentru a salva economia naufragiată a țării. Moldovenii susțin că banii europenilor vor umple și de această dată buzunarele celor aflați la putere. Unii, însă, admit că o parte din sumă va fi, totuși, destinată redresării situației precare din domeniul economic și financiar-bancar.

Toate răspunsurile oamenilor pe care i-am surprins în stradă le puteți vedea mai jos:

Amintim că Acordul UE-RM în acest sens, semnat la 23 noiembrie 2017, la Bruxelles, presupune alocarea a 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro urmează să fie furnizate sub formă de împrumut şi 40 milioane de euro - sub formă de grant.

Resursele financiare vor fi alocate în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional și a condiționalităților stabilite între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Вы можете использовать эти теги HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>